15 april 2017

En ja, daar is de zaterdag waarop de liefhebbers binnen onze mooie afdeling 10 hebben gewacht! De opening van het vliegseizoen 2017, een vlucht vanuit Deurne.

Volgens sommigen een lossingsplaats met vaak een vreemd verloop, dat is apart.

Met de lossingsplaats op zich is niets mis mee, dat hebben Annette en ik zelf kunnen zien toen we bij de Golden Ten in Asten waren. We hebben toen de plek van de lossing van vandaag kunnen beoordelen. Nogmaals, niets mis mee! Waar dat vreemde verloop dan vandaan komt………….

2017 is ook het jaar dat we van vereniging zijn gewissseld. We zijn nu lid in Ter Apel en niet meer in Emmercompascuum. Dat heeft een aantal redenen, een paar negatieve daarvan kwamen jaarlijks terug en dat vonden we wel een keer genoeg. Jammer dat het zo moet lopen, Annette is 35 jaar lid geweest van La Vitesse en dat geef je niet zomaar op……….

Ik had gedacht daar een aantal duivenvrienden voor het leven te hebben gemaakt, 2 daarvan blijven en daar zijn we erg gelukkig mee! Erik en Thijs, ga ervoor in La Vitesse!

Vandaag dus de wedvlucht vanuit Deurne, voor ons 178 km. 30 weduwnaars en 12 duivinnen zijn ingekorfd. 6 keer hebben we de duiven afgericht, vorige week zondag was de laatste keer vanuit Deventer. Toch een mooie africhting met een 8-tal liefhebbers.

De duiven trainen goed maar toch beginnen we dit seizoen met een vraagteken, de 054 (onze vaandeldrager is naar het kweekhok gegaan) en de 875 (onze beste jaarling vorig jaar, met een aantal kopprijzen) is helaas gesneuveld…..

Andere duiven moeten het dus gaan doen, maar welke?????

 

Tijdens het bezoek aan Gerard Koopman (Open Dag) heeft Annette een medebezoeker aan deze dag gevraagd of wij een keer bij hem langs mochten komen. En dat mocht! De naam van deze bezoeker is Gunther Prange…….. Voor ons al jaren een voorbeeld in de duivensport en die we al jaren volgen. Zenuwachtig zijn voor een bezoek aan een duivenmelker, dat zegt wel genoeg denk ik……. Richard van der Horst heeft dit verder geregeld en daar zijn we hem erg dankbaar voor. Afgelopen donderdag zijn we naar Meppen geweest, samen met Richard, Joney Keizer en Nico en Ivo van der Veen. We kunnen alleen maar zeggen dat dit fenomeen voor ons alleen maar groter is geworden! Respect!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.