17 januari 2017

Seizoen 2017 is ook bij de Combinatie Espeldoorn/Dokter gestart, aanstaande donderdag zijn de duiven 14 dagen gekoppeld. Het gaat voorspoedig kunnen we wel zeggen, weinig problemen gehad met het koppelen. Een doffer accepteerde zijn duivin niet, dus deze hebben we een andere duivin gegeveven. Met 14 dagen alle koppels (35 koppels, inclusief voedsterkoppels) is ons nog nooit gelukt en dat zal ook dit jaar niet gebeuren. Ook dit jaar zal de eerste ronde verkocht worden op de Voorjaarsbeurs in Houten (begin maart), tenminste dat is de bedoeling! Tussen nu en de verkoop kan er nog zoveel gebeuren……….

We hebben ze zo gekoppeld dat er hoofdzakelijk Frans Zwols duiven in Houten zullen zitten op een paar uitzonderingen na. Ook een aantal bonnenkopers zullen hun keuze alvast gaan maken, dan is dat ook gelijk geregeld.

Op enkele sites is te lezen dat men regelmatig oproept om als vereniging te gaan fuseren met een buurvereniging. Als je als vereniging zijnde toch nog genoeg leden hebt dan denkt je daar toch niet eens over na???? Gedachten te lezen op enkele sites om nu al een grote vereniging in dit deel (ZOD) van de afdeling te realiseren is te belachelijk voor woorden! In Emmercompascuum hebben we 18 leden, geen haar op ons hoofd die denkt over het woord fuseren. Binnen zo’n fusie-vereniging zal iedere vereniging zijn erfenis meenemen en dat is gedoemd om te mislukken naar onze mening. Dus als een vereniging nog voldoende leden heeft; gewoon doorgaan!!!!

Het aantal rechtstreekse Bakker duiven stond op drie stuks, maar op de verkoop van de Diamond 5 in Kampen in december jl. hebben de vierde kunnen bemachtigen. Een duivin uit hun Paradise Girl hebben we gekocht, de laatste want uit deze duivin van 2007 gaat volgens vader en zoon Bakker geen jong meer verkocht worden. Een aantal maanden daarvoor heeft Eijerkamp op de valreep ook nog twee jongen uit deze superkweekster kunnen kopen.

Zoals bekend is deze vader en zoon combinatie HET bijhuis van Gerard Koopman, de prestaties binnen Afdeling 7 (Veenendaal) zijn geweldig te noemen.

Ook gezien het voornemen om ons binnen een paar jaar helemaal te specialiseren op de midfond/eendaagse fondvluchten zullen we naar onze mening een andere lijn/soort duiven nodig hebben en die hebben we gevonden in de Bakker/Koopman duiven. De vitesse vluchten laten we dan helemaal lopen en zien deze dan als voorbereiding op de eendaagse vluchten. Daarnaast zijn er plannen om een ruiling van duiven te doen in de zomer van 2018 met een liefhebber die rechtstreekse Verkerk duiven heeft. Benieuwd hoe dat gaat uitpakken!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.