18 april 2017

Daar we normaal gesproken, door een gebrekkige voorbereiding, ieder jaar wat minder starten werd er afgelopen zaterdag een mooie uitslag neergezet. Door ons werk hebben we gewoon niet de mogelijkheden die anderen wel hebben, om onze duiven een goede start van het vliegseizoen te geven. Daarnaast een tweetal topduiven minder in de vliegploeg (zie onder) en je hebt de onzekerheden te pakken…..

De start was dus goed te noemen (mede ook door voor ons redelijk gunstige wind) met 42 duiven en 25 in de prijzen op afdelingsniveau, te beginnen met de 15e, 24e, 73e, 86e etc. tegen 10747 duiven. Het percentage duiven dat we draaiden in het rayon is lastig te zeggen op het moment, dit omdat Compuclub deze uitslag nog niet op orde heeft.

Afgelopen zondag, eerste paasdag, zijn weer in Ekehaar geweest bij Edwin Schuiling om de jongen van de samenkweek en een tweetal jongen voor een bon te halen.

Altijd weer plezierig om even met Edwin bij te praten, we hebben altijd wel veel contact via de app maar toch. Dit contact is altijd erg plezierig en de waardering is er over en weer.

Ook voor hem hadden we een zestal jongen (samenkweek en bon) uit Ter Apel meegenomen.

Gisterochtend hebben we de bon verzilverd die we hadden gekocht van Wim van Zon uit Nijverdal, een van de weinige die net als ons en Edwin Schuiling de oudere Frans Zwols lijnen heeft zitten. We gingen na een gezellig onderonsje met 3 jongen huiswaarts, 2 door ons zelf uitgezocht en Wim had er zelf al 1 zelf uitgezocht in een mandje zitten. Goed bedeeld dus!

De prestaties van deze man zijn al decennia lang geweldig te noemen, een zeer hoog niveau wordt daar jaarlijks in Nijverdal gehaald. Wim, we houden contact!

De jongen van de bon gekocht van Gradi en Tonnie Kampman werden ons gebracht door Jan Keen. Clublid Freddy Steenbergen had 3 bonnen in een keer verzilverd uit Coevorden meegenomen naar Ter Apel. Mooi dat dat zo kon!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.