24 april 2019

Na afgelopen zaterdag een van onze slechtste vluchten van de laatste jaren te hebben gehad, een klein schrijven vanuit Ter Apel.
Onze 30 doffers werden gelost in Weert, een afstand van 202 km. Een stevige oostenwind maakte het voor deze ploeg doffers erg lastig. Het waren eerlijke omstandigheden, dus over een slechte lossing, ongunstige ligging of wat je afgelopen weekend ook hoorde een niet goed gekozen losplaats, zul je ons niet horen praten.
De duiven waren er gewoon niet, de hele ploeg faalde aan alle kanten. Een van de redenen van dit falen zou wel eens de mindere kwaliteit van deze groep kunnen zijn. Ze lopen niet “over” van superveel kwaliteit. Een echte vaandeldrager is er niet! Een paar doffer kunnen het doen, maar als die de kat sturen wordt het wel heeeel lastig.
De jaarlingen, die vorige week op die koude zaterdag niet meer waren, zijn volgens ons aan het “overleven”.
Het was voor deze ploeg in feite de 2e vlucht van jaar, misschien dat die verderop in het seizoen nog iets kunnen laten zien. Een tweede reden van het mindere presteren zou kunnen zijn dat er iets aan de hand is met de gezondheid.
Fernand Marien is vandaag weer in Ter Apel, we zijn erg benieuwd naar zijn mening! Op naar Tongeren!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.