31 juli 2017

Het oude duivenseizoen 2017 zit erop! Het jonge duivenprogramma en de x-vluchten zullen aanstaand weekend beginnen. Gisteren eindigde het oudenseizoen voor ons met een vlucht vanuit Bergerac waar we 2 weduwnaars voor ingekorfd hadden. Dit blijft toch een wel heel speciaal onderdeel van de duivensport dat mij toch (na een mislukt overnachtproject enkele jaren terug) wel blijft interesseren. En dat wie weet een vervolg gaat krijgen……

De andere helft van de Combinatie vindt de overnachting overigens helemaaaaaaal niets……. 12))))

We zaten tussen dit fondgeweld er ook nog redelijk bij ook, deze 2 doffers blijven voor dit onderdeel zitten en voor deze 2 heren zullen we in 2018 een leuke overnachting uitzoeken.

Het oude duivenseizoen is wisselvallig verlopen overigens; stroef, stroperig. Zoek er een leuk woord voor. Het begon nog wel redelijk maar na een slecht verlopen midfondvlucht hebben we het eigenlijk niet meer op de rit gekregen, op een paar oplevingen na. Dat heeft niets met de duiven te maken want wij zoeken de reden hiervoor altijd bij onszelf. Tuurlijk kan het zeer slechte vervoer in dit deel van de afdeling ermee te maken hebben want dat is echt bedroevend. Dat kan echt niet! Bij regenachtig weer gutst het water de aanhanger binnen, volgens het afdelingsbestuur allemaal overdreven………

Daarnaast hebben we teveel duiven aangehouden dit jaar, ook omdat we dachten op korte termijn te kunnen verhuizen. Om op het nieuwe adres met jongen te beginnen, daar heb je toch veel oude duiven en voedsterkoppels nodig. Dit feest is dus niet doorgegaan en we hebben deze duiven laten zitten, ook een fout!!! Teveel rommel!!!!

Daarnaast twee vaandeldragers die van het vlieghok verdwenen en een aantal andere redenen en je krijgt zo’n seizoen.

Onze jongen zijn te verdelen in twee groepen, de eerste groep bestaat uit zo’n 30 jongen die 12 weken verduisterd zijn. Een mooie koppel jongen die met vandaag gerekend 8 keer weggebracht zijn, vandaag gelost in Ommen. Vrijdagavond moet deze groep mee met een aantal ouden die tussen deze koppel jongen zit. De tweede groep jongen bestaat uit 40 stuks, deze zijn lang nog niet zover als de eerste groep! 2 keer zijn deze jongen opgeleerd en worden vanaf de 3e vlucht (terugvlucht) meegegeven. We hebben nog dus nog een aantal weken om deze jongen bij te spijkeren, dat komt vast goed. Deze jongen zijn minder lang verduisterd en dat is te zien, of we met deze groep het hele programma overkomen is zeeeer de vraag, grote twijfels hierover qua pennenstand……..

We kijken uit naar zaterdag, het begin van het seizoen van de jonge garde! Laten we hopen dat we met z’n allen een goed en mooi jonge duivenseizoen krijgen, dat hebben we echt nodig!!!!

P.s. Wendela Wiersema heeft waarschijnlijk de beste midfond duif van de Afdeling 10!!!!

Een duif die hierin Ter Apel op de hokken geboren is en uitgezocht door Wendela op een bon. Echt geweldig vinden we dit. De doffer gaat ook hoge ogen in landelijke competities. Annette en ik genieten hier enorm van en we worden op een supermanier op de hoogte gehouden door Wendela. Jammer dat de vlucht van afgelopen zaterdag niet meetelt vanwege te geringe afstand. De eerste duif afgelopen zaterdag op het hok van Wendela, jawel; de 904!!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.