31 oktober 2016

Terugkijkende op het vliegseizoen 2016 kunnen we zeggen dat we onze doelen, gesteld voor het vliegseizoen, gehaald hebben. En zeggen velen niet dat als je een 1e NPO hebt gehaald je sowieso een geslaagd seizoen hebt? Tijdens de Noordelijke Kampioenendag zullen we hiervoor gehuldigd worden, iets om naar uit te kijken.

Het was wel een seizoen waarin we veel goede duiven verloren hebben die een pak prijzen verdient hebben de afgelopen jaren, ontzettend jammer! Maar zoals altijd staan er dan ook weer andere duiven op, die soms verwacht maar ook erg onverwacht knettervroeg zaten. Ook andere liefhebbers in Ter Apel die zich weer opgericht hebben en geweldige uitslagen neergezet hebben, onze duiven raken gewend aan de “nieuwe” omstandigheden. Dit gaat de komende jaren alleen maar beter en beter worden. Of zoals sommigen liefhebbers in zuid al zeiden; de trek gaat de komende jaren nog meer richting Ter Apel.

Twee weken geleden zijn we op bezoek geweest bij Fernand Mariën in Kasterlee-Tielen in België, wat een geweldige dag! Deze man heeft werkelijk alles al gezien in de duivensport en presteert op het allerhoogste niveau in België. Een aanpak die zoals bekend ons enorm aanspreekt!

Eind 2015 hadden we 2 jongen van hem gekocht, het bleken 2 doffers te zijn. Nu hebben we voor deze 2 doffers, 2 duivinnen gehaald.

Eigenlijk wilde Fernand deze duiven helemaal niet kwijt, maar hij ging toch overstag en konden we uit een geweldige groep duivinnen twee stuks halen. Van deze twee koppels Mariën duiven gaan we meer horen de komende jaren, dat kan haast niet anders.

Geweldige duiven in de hand uit de allerbeste duiven van melkers uit België en Duitsland.

Vorig weekend stond ook weer ons jaarlijkse uitje naar de Taubenmesse in Kassel op het programma, ieder jaar een top-evenement in de duivensport waar altijd wel nieuwe zaken te bewonderen zijn.

Nieuw dit jaar was dat Pa Dokter met ons mee geweest is, voor het eerst! Het heeft even tijd gekost om Ma Dokter zover te krijgen, maar het is gelukt! ;))))

Thijs heeft zich vermaakt, dat was duidelijk te zien! De twee dagen op de beurs had op de terugweg zijn tol geëist, het was rustig achterin de auto. Volgend jaar weer, Thijs?

Zondagmorgen op hokbezoek geweest op de hokken van Edwin Schuiling. Hij kon afgelopen jaar 4 overwinningen in het Noord gedeelte van de Afdeling 10 bijschrijven op zijn al rijkelijke palmares.

De familie Schuiling had zelfs een heerlijke appeltaart gebakken, echt geweldig! De bijdrage van Edwin was in deze zeeeeeeer te verwaarlozen overigens!

We hebben afgelopen jaar aan samenkweek gedaan en gaan dit ook komend seizoen doen. Een aantal duivinnen in Ekehaar achtergelaten en een aantal weer meegenomen naar Ter Apel.

Dat we de komende jaren meer van Edwin gaan horen is duidelijk, want hij wil meerrrrrrrrr!

De selectie op de hokken is bijna rond, 30 duiven hebben de aftocht geblazen inclusief de 13, door Mariën afgekeurde jongen van 2016. Nu moeten de oude duivinnen nog geselecteerd worden, iets voor de komende dagen.

Het aankomende weekend staat er weer een duivenactiviteit op het programma, daarover later meer!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.