9 april

Na de duiven 3 weken los gehad te hebben al de eerste (trainings)vlucht in de vleugels
Eigenlijk waren we niet van plan de duiven mee te doen op deze trainingsvlucht (120 km) maar gezien het feit dat de zaterdag erop Venlo (175 km) al staat te wachten, de duiven toch maar ingekorfd……. Of zoals Rene Hidding op zijn site zei: aanhaken of afhaken!
Natuurlijk is 3 weken training veel te weinig! Maar om de duiven nu op 175 km te gooien leek ons echt een brug te ver.
De rekening (vleugelproblemen) zal over een paar weken betaald worden, dat lijkt ons wel duidelijk. Op dit moment zijn er nog 2 van de 32 ingekorfde weduwnaars onderweg.
Het resultaat was nog niet eens zo slecht, daar kunnen we tevreden over zijn.
Deze week proberen de conditie wat op te schroeven en op naar Venlo, een fris weekend zoals het nu lijkt met een noordoosten wind. Oei!!!!!
Gisteravond in Hardenberg door Bert Brink de eerste ploeg jongen, 47 stuks, laten enten tegen paramixo/Herpes. Normaal gesproken enten we de jongen 1 keer maar dit jaar gaan we dat 2x doen. Volgende maand enting nummer 2. We volgen daarin de visie van Bert, iemand met een nieuwe zienswijze op de duivensport. Ook deze visie spreekt ons aan.
Op dit moment hebben we de zorg over 2 kolonies, ook de duiven van Thijs Dokter proberen we zo goed mogelijk naar het begin van het seizoen te krijgen. Thijs zit momenteel in revalidatiecentrum De Horst. We proberen het zo goed mogelijk te doen, we kijken wel hoe ver we komen. Ook daar zijn de duiven meegeweest, alle 22 zijn terug!
Wendela Wiersema had een topverkoop op Pipa van 10 duiven, ook enkele duiven met Espeldoorn/Dokter-bloed werden verkocht voor in totaal 32.000 euro! Geweldig!
We zijn trots dat onze duiven een aandeel hebben in de successen van deze topper uit Appingedam! Ook de 904, gehaald in Ter Apel, is inmiddels verkocht naar China. Gelijk heb je, Wendela!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.