Allerlei

In de laatste week van oktober zijn we nog even een weekje naar Sevilla geweest om helemaal weer op te laden. In het weekend van 26/27 oktober zouden wij eigenlijk naar Kassel gaan maar dat hebben we even laten schieten. Toen maar op zaterdagavond naar de prijsuitreiking van de Fondclub. Hier hadden we een 6e aangewezen kampioenschap jonge duif en een gratis prijs van
€ 45,- voerbon. Het was een leuke avond met mooi muziek.
Afgelopen weekend naar de Golden 10 geweest in Asten, dit is altijd weer een prachtige ervaring. We hebben dan altijd alle duiven even in de hand om goed het verschil te merken. Dit jaar waren de duiven extreem mooi en dat was ook terug te zien in de prijzen,€ 122.000,- voor een duif. Dit jaar werden er 21 duiven verloot door de deelnemende liefhebbers. We hoopten op een duif van Gerard koopman en ja u leest het goed. We hebben hem! Vorig jaar een i-pad en nu een duif van Gerard Koopman. We hebben een fantastisch weekend gehad.
Hoe is het bij ons op de hokken? De vliegers zijn inmiddels uitgeselecteerd en op tal. Alle doffers zitten bij elkaar in het jonge duivenhok hierdoor kunnen ze wekelijks 2x in bad en de duivinnen zitten in het tweede hok met een buitenren zodat ze in bad kunnen. Anders had het bad in het hok zelf gemoeten en was het moeilijk om alles weer droog te krijgen. Alle duiven staan er goed op, ze ruien goed en na controle van Fernand Marien zijn ze ook gezond bevonden.
Bij de kwekers moet de selectie nog plaatsvinden, we willen naar minder kweekkoppels. Maar we wachten eerst even de rui af en zullen zo midden november opnieuw gaan kijken.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.