Allerlei nieuws

Op onze hokken gaat het goed. Ze zijn bijna door de rui, de meesten nog 1/2 pennetje(s).
Hier zijn wij blij om want andere jaren kregen we de jongen (verduistering) niet helemaal door de rui. Vaak bleven er een aantal op 1 oude pen staan. Dit jaar (hopelijk) niet, of 2x per week een bad hier debet aan is? Daarnaast gebruiken we een nieuw product om de rui te bevorderen en sinds vorig jaar een aanpassing in de voeding.
Eind 2017 hebben wij weer een aantal “overnachters” aangeschaft om langzaam weer te starten. De kwekers zijn gekocht bij team Vollebregt uit wassenaar, Hier is een duivin bij van hun beroemde “Baksteen” en natuurlijk hebben we duiven aangeschaft bij Jan Grootoonk uit Bant. Dit jaar zijn er nog 2 duiven bij gekomen van Noel Peiren en Bruinenberg. Inmiddels is er ook een nieuw hok bij geplaatst waarop het overnachtingspel gespeeld gaat worden. We doen het deze keer rustig aan. Hoezo rustig aan? In 2011 hadden we jongen aangeschaft van D. Rotman uit Musselkanaal, een mooie ploeg jonkies. Als jaarling hebben we deze gespeeld op Ruffec (ochtendlossing). Hier draaiden we een topduif in de sector. Er werd ons toen geadviseerd om zulke duiven op Orange te spelen want dit was ook een ochtendlossing. Zo gezegd en zo gedaan. Het resultaat: alle duiven weg. Toen zijn we er mee gestopt en hebben we ons gericht op het programmaspel. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Nu gaan we onze eigen weg volgen. De overnachtingsjongen zijn in 2018 op alle jonge duivenvluchten mee geweest en dit jaar als jaarling gewoon het programma. Met een enkeling 1 eendaagse fondvlucht/ De jongen van 2019 zijn ook het hele programma en natour gespeeld. In 2020 zal er voorzichtig een overnachting gekozen worden.
Omdat de overnachtingploeg nog erg klein is hebben bij de Golden 10 contact gezocht met Kees Droog uit Andijk. Zijn duiven op de Golden 10 bevielen ons bijzonder goed en we kunnen melden dat er in 2020 10 jongen duiven vanuit Andijk naar Ter Apel komen. In eerste instantie om ermee te vliegen. Wij zijn hier bijzonder blij mee!
Ook bij de vliegploeg hebben we gekeken naar nieuw bloed. In April/mei hebben we nog een duif bij gekocht van Bakker en Zoon uit Veenendaal. Daarnaast hebben we een goed contact met Chiel en Mala de Wit (kind aan huis bij Verkerk), van hen hebben we een koppel Verkerk (allerbeste lijnen) duiven gekregen. Ook hier zijn we heel blij mee en hebben we er hoge verwachtingen van. Daarnaast hebben we een van onze betere duiven op het kweekhok geplaatst. De 880 zijn we in begin 2018 verspeeld op Reims en in november 2018 werd die opgegeven in België aan de Franse grens. We hebben hem toen terug laten halen door Duivendirect. In 2019 is die gekoppeld aan de 858 (zus van de 904 van Wendela Wiersema). Hier hebben we veel belovende duivin uit gekweekt en er is een ronde naar de beurs gegaan. Ook hier verwachten we veel van voor de toekomst.
Zo lazen we het besluit om de eerste 5 vluchten in 2020 vanuit Duitsland vliegen. Of wij hier blij van worden? Nee, we denken dat dit op zich ook niet goed is. Het weer is in Duitsland vaak niet goed. Een reden is voorkomen van kruislossingen maar dan is er vergeten dat de Duitsers in die periode ook vliegen vanuit Nederland. Precies zoals Rene Hidding op zijn site schrijft! Maar we gaan het zien. Het voorstel is aangenomen dus zullen we het er mee moeten doen. We hebben ons wel voorgenomen dat we de ouden anders gaan voorbereiden op deze vluchten. Wij zijn bang dat we anders de jaarlingen gaan verspelen. Dit jaar hebben we Dreis en Bruck gevlogen, hier hebben we onze beste duivin op verspeelt. Wij zijn wel blij dat we daarna weer naar de zuidlijn gaan.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.