De beste wensen voor 2023!

4 januari 2023
Allereest de allerbeste wensen voor 2023!

Een dezer dagen zal ook bij ons het kweekseizoen 2023 gaan beginnen, tenminste op de hokken van de programmaduiven.
We wachten nog even met de overnachters, op de hokken van Team Espeldoorn zijn de voorbereidingen dus nog niet begonnen.
De duiven van Team Espeldoorn hebben in 2022 de vuurdoop op een overnachtingsvlucht gehad namelijk Bergerac (29 juli 2022). We moeten zeggen met prima succes! In het inkorfcentrum Coevorden zaten wij er prima bij, Coevorden een sterk centrum met grote namen die daar inkorven.
We moesten uitwijken naar Coevorden omdat men ons in eigen NIC iets minder graag zag inkorven, dat werd ons wel duidelijk. We zijn super ontvangen in Coevorden en dat zal ons NIC worden de komende jaren.
In de vereniging was zelfs de eerste plaats voor ons weggelegd op onze eerste overnachting en 4 bij de eerste 8! Het was vast beginnersgeluk……..
Overnachting; voor ons onbekend terrein in de duivensport. We zijn nog echt aan het ontdekken wat de aangeschafte duiven kunnen op deze vluchten, kwaliteit hebben we daar zeker voor aangetrokken. We zijn misschien nog iets te voorzichtig maar in 2023 zullen we aan meerdere middaglossingen gaan deelnemen met een mooie ploeg! Ook aan het systeem zal iets gesleuteld gaan worden om ook daar nog wat winst te pakken.

In het kweekseizoen 2022 werden wij bij de programmaduiven getroffen door een paratyfus besmetting waarbij wij drie van onze beste kweekduivinnen moesten “inleveren”.
Een geweldig kwaliteitsverlies op het kweekhok……….
Na een aantal inentingen lijken de duiven weer helemaal op en top te zijn maar of de bevruchting optimaal zal zijn de komende weken zullen we moeten afwachten zeker ook omdat er een combi-enting bij zat die ons slecht bevallen is.
We hebben de afgelopen periode pogingen gedaan om wat kwaliteit terug te halen waaronder de aankoop van een dochter (Sanne) van de Amazing 04 van Alex Nijboer uit Nunspeet.
Wat de Amazing 04 allemaal heeft voorgebracht is een ieder wel bekend denk ik.
Daarnaast hadden we zeer veel mazzel bij de tombola van de Golden Ten waar we een duivin wonnen van Bosmans Leekens, een dochter van hun Olympic Nena.
In de tombola van de verkoop (december 2022) van Willem de Bruijn wonnen we een kleindochter van zijn Olympic Hurricane, bizar! Deze duivin hebben wij vorige week opgehaald bij medewerker van De Duif, Foppe van der Meer in Harkema.
Daarnaast nog een aankoop via Acelofts van Malik&Khan uit Engeland, een kleinkind van Zina van Gerard Koopman.
Drie duivinnen met geweldige lijnen maar het zegt werkelijk niets; eerst zien dan geloven 😊

De ringen 2023 zijn gisteravond opgehaald dus wat ons betreft mag het kweekseizoen beginnen!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.