De Duiven

De kolonie op de hokken van Mark en Annette.

Nadat besloten is om samen verder te gaan is er uitgekeken naar betere duiven.

Bij enkele hardspelende liefhebbers werden duiven gehaald en niet zonder succes.

Frans Zwols

90% van de duiven die onze hokken bevolken voeren de bloedlijnen van de duiven Frans Zwols.

Al onze prestaties zijn aan deze man en zijn duiven te danken!

Uit zijn bekende lijnen “De Drie Musketiers”, “Franske” en “Game Boy” etc etc. werden duiven gehaald. Maar ook via clubgenoot, de inmiddels overleden, Jan Ramaker kwamen duiven van Frans Zwols op de hokken. “Akakia”, een rechtstreeks nakomeling van de Zwols duiven, werd al bekroond tot 9de beste Jonge Duif Wie Heeft ZBeter 2011. Eind 2017 werden 7 duiven aangekocht van het Engelse kweekcentrum Formula Onelofts. De eigenaren John Gladwin en John Cowlin hebben de hele kolonie van Frans Zwols overgenomen, door inmiddels zeer goede contacten met John Gladwin is het gelukt om 7 duiven uit alom bekende Zwols-lijnen naar Ter Apel te halen.

Andre Dankelman

Van Marks oud clubgenoot Andre Dankelman werden een tweetal zeer bruikbare duivinnen bekomen. Deze 2 duivinnen hebben een sterke stempel op de kolonie Espeldoorn/Dokter gedrukt.

Ook is er eind 2017 een voorzichtige start gemaakt met het aanschaffen van duiven voor de zware fond, hiervoor zijn 6 duiven aangekocht. 3 stuks via Team Vollebregt uit Wassenaar, winnaars van Marseille ZLU. Onder een andere een dochter van de Baksteen, in 2017 beste ZLU duif!

Deze doffer is inmiddels door Team Vollebregt verkocht naar Japan. Daarnaast zijn sinds eind 2017, 3 duiven aangekocht van Jan Grootoonk uit Bant, een topspeler op de overnachting in Nederland. Eind december 2019 zijn ook een aantal duiven van Combinatie Mast/Scheper in de overnachtingsploeg opgenomen.

Het overnachtspel zal in de toekomst op kleine schaal gespeeld gaan worden, eerst een ploeg duiven hiervoor opbouwen en dan zullen enkele vluchten van dit onderdeel gespeeld gaan worden.

 

Bovenstaande een foto van één van onze betere kweekkoppels.

Daar onder twee zoons uit dit koppel.

  • “Ajax” was in 2011 13e beste jonge duif TBOTB en
  • “Bastiaan” vloog in 2012 een 1e van 12.208 duiven van de afdeling 10 Noord Oost Nederland.

Zoals besproken onder het kopje “Nieuws” is de Borgmans duivin van 2002 en legt zij onregelmatig. In november 2012 in Houten op de Nationale Manifestatie met de Gebr. Borgmans afgesproken dat er in 2013 een jong van dezelfde afstamming naar Ter Apel komt. Dit jong zit inmiddels op de hokken aan Munnekemoer, daarnaast hebben de Gebroeders Borgmans een duivin van 2013 meegegeven die zij warm aanbevolen. De verwachting is dat deze duivin een grote rol gaat spelen op het kweekhok van ons, hoge verwachtingen dus! We houden u op de hoogte, ook als het een teleurstelling gaat worden.

De laatste jaren zijn er duiven gehaald bij Huub Hermans uit Born en meerdere klakken via Gebroeders Borgmans uit Reusel.
Daarnaast wat “losse” duiven via Bosmans Leekens(dochter Olympic Nena), kleinkind Hurricane van Willem de Bruijn en een duivin via Acelofts van Malik & Khan uit Engeland (kleinkind van Zina van Gerard Koopman). Imran Malik ontmoeten wij voor het eerst op de Golden Ten in november 2022.

Reacties zijn gesloten.