De Hokken


Ons kweekhok, in het linkergedeelte zitten de kwekers voor het programmaspel en rechts voor de overnachting (duiven rechtstreeks van Team Vollebregt Wassenaar, Jan Grootoonk en Mast/Scheper.

 

En in bovenstaande hok zitten de overnachtduiven van Team Espeldoorn uit de koppels gehaald bij de liefhebbers hierboven genoemd. Op bovenstaand vlieghok zitten een aantal rechtstreeks duiven van Cees Droog. Bij Cees hebben wij in 2020 een 12tal duiven gehaald voor het vlieghok. Hiervan pakten wij een aantal mooi op tijd op onze eerste overnachting namelijk Bergerac 2022. In 2023 ligt er een mooi programma klaar voor deze duiven.

 

Eén van onze vlieghokken. Deze stond er al, is van oorsprong het hok waar Annette op vloog. Het hok bestaat uit 4 afdelingen en een gang. Het hok is 8 meter lang. In de eerste twee afdelingen verblijven onze weduwnaars voor het programma spel. In de andere twee afdelingen komen de jongen van 2014.

 

Hier het andere vlieghok. Deze is in 2010 geplaatst, het jaar dat Mark naar Ter Apel kwam. Ook dit hok is 8 meter lang en bestaat uit 4 afdelingen met een gang. In 2023 huizen hier 10 duivinnen om mee te spelen op de programmavluchten, 10 weduwnaars voor het programma en een afdeling voor een aantal overnachtjongen. 

 

Dan hebben wij nog een klein hokje van 2 meter voor een 9-tal voedster koppels. Hier verblijven duiven van ons beide oude kolonie. Een beetje nostalgie dus. Van deze duiven kunnen wij nu nog geen afscheid nemen. Dus vandaar dat ze als voedsters fungeren.

Reacties zijn gesloten.