De Hokken

Ons kweekhok is 4 meter lang en heeft 2 afdelingen. Er verblijven op dit moment 16 kweekdoffers en 20 kweekduivinnen. Het hok heeft ook een mooie buitenren van 4 meter. Tijdens het vliegseizoen verblijven op de rechter afdeling de weduwduivinnen.

 

Eén van onze vlieghokken. Deze stond er al, is van oorsprong het hok waar Annette op vloog. Het hok bestaat uit 4 afdelingen en een gang. Het hok is 8 meter lang. In de eerste twee afdelingen verblijven onze weduwnaars voor het programma spel. In de andere twee afdelingen komen de jongen van 2014.

 

Hier het andere vlieghok. Deze is in 2010 geplaatst, het jaar dat Mark naar Ter Apel kwam. Ook dit hok is 8 meter lang en bestaat uit 4 afdelingen met een gang. Op dit moment huizen er 12 doffers voor het overnachtingspel en 12 doffers voor het programma. In de andere afdelingen komen wederom de jongen van 2014. Dit hok is bedoeld om in de toekomst het overnachtingspel te gaan spelen. Dit hok is bedoeld om in de toekomst het overnachtingspel te gaan spelen.

 

Dan hebben wij nog een klein hokje van 2 meter voor een 9-tal voedster koppels. Hier verblijven duiven van ons beide oude kolonie. Een beetje nostalgie dus. Van deze duiven kunnen wij nu nog geen afscheid nemen. Dus vandaar dat ze als voedsters fungeren.

Reacties zijn gesloten.