Laatste nieuws

10 december 2018
Langzaam aan kruipen we weer richting de voorbereidingen op het kweekseizoen 2019.
Dit seizoen zal voor ons aanvangen begin januari 2019, dit omdat we ook in maart 2019 weer met een ronde jongen op de Voorjaarsbeurs staan. Tenminste, als de kweek goed gaat natuurlijk! De voorbereidingen hierop beginnen volgende week.
Vorige week hebben we een aantal duiven en mestmonsters laten onderzoeken door een voor ons nieuw gezicht op medisch gebied. We zijn Fernand Marien gewend, wat een topper op zowel medisch als op prestatiegebied. Maar……
Fernand heeft besloten in 2019 nog minder vaak in Ter Apel te komen voor zijn medische onderzoeken voor onze duiven. De periode tussen de bezoeken worden te ruim, we moesten dus op zoek naar iets anders. We hopen deze gevonden te hebben en het eerste bezoek beviel ons zeer goed. Een andere werkwijze wat de onderzoeken betreft maar wel weer met een andere invalshoek. Eens per maand zullen we daar de duiven laten onderzoeken en als Marien in Ter Apel is zullen we daar van de partij zijn, natuurlijk!
Daar grote melkers Marien bezoeken hebben we ook bij de nieuwe duivenarts grote mannen voorbij zien komen.
Met de duiven gaat het zeer goed, de ouden zijn ruim door te rui. De jaarlingen zijn nog niet zover, maar dat gaat de komende weken goed komen.
Een andere voerwijze hebben we toegepast en dat lijkt………..
Ook nog twee nieuwe aankopen gedaan voor onze ploeg met overnachtingsduiven; een duivin gehaald bij Jan Grootoonk (waar we al een aantal duiven van hadden). De laatste aankoop is afgelopen zondag gehaald bij Kweekcentrum Friesland, een 100% Noel Peiren!
Een lijn die zich erg makkelijk laat kruisen met andere ingeteelde lijnen!
Waar we ook gelukkig mee zijn is het aftreden van vier bestuursleden van Afdeling 10!
Eindelijk! Deze situatie was niet meer te houden! Er werd maar wat gedaan! Wat een kolder hebben we afgelopen jaren voorbij zie komen, niet te filmen!
Nieuwe mensen ervoor, frisse blikken en geen idiote zaken meer! De mensen waarvan we hoorden dat ze gingen “solliciteren”, dat ziet er goed uit!
P.s. de beurs in Nieuwegein is ons goed bevallen, een mooie centrale plek! Veel mensen gesproken en de deelname aan de Ladies Leaque is vastgelegd!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.