mei 2021

Na een aantal erg mooie kampioenschappen in 2020 in de Afdeling 10 Noord Oost Nederland behaald te hebben waaronder de beste duif op het onderdeel Snelheid met onze “Thijs” gingen ook de rui en de kweek super voorspoedig!
We hebben toch wel een aantal jaar een mindere ruiperiode gehad waarin voornamelijk een aantal jonge duivinnen op een aantal oude pennen bleven staan. Daar hadden we toch wel de nodige kopzorgen over gehad. Maar sinds we de producten van Bert Brink (Avecur) gebruiken behoren deze problemen nagenoeg tot het verleden. Duiven komen veel beter en gezonder door de rui.
Hierover met Fernand Mariën ook de nodige gesprekken gehad en die had daar een herkenbare theorie over, misschien iets voor een volgende keer.
In de verlengde van de rui ging ook de kweek super mogen we wel zeggen, nagenoeg geen uitval of onbevruchte eieren.
Voor onszelf een tweetal mooie ronden kunnen spenen en de nodige jongen verkocht, ook hebben we Edwin Schuiling van de nodige jongen mogen voorzien na een wat mindere kweek.
De start van het vliegseizoen ging met een eerste plek in de vereniging op Munster tegen bijna 1000 duiven ook mooi! Daar was onze “Thijs” voor verantwoordelijk, een topstart dus voor deze doffer!
Vanavond inkorven voor de laatste Duitslandvlucht (gelukkig! Het is en het blijft niets die lossingen in Duitsland! Dreis Bruck staat op het programma!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.