Op zaterdag en zondag een vlucht……..

Afgelopen zaterdag een vitessevlucht vanuit Weert en zondag de uitgestelde vlucht vanuit Chalons en Champagne. Beiden vluchten hebben we met een redelijk resultaat afgesloten, dat willen zeggen bij de eerste 20 in de vereniging. Een echte koppositie zit er op dit moment niet echt in. Met niet echt hoge verwachtingen de duiven opgewacht, toch altijd hopend op een echt vroege duif. Redelijk erbij dus, meevaller. Op Chalons twee redelijke tijdduiven maar de rest was echt te laat…. Veel te laat zelfs!
Een superuitslag voor de gebroeders Schrik! Respect voor deze twee broers, top!
Zo langzaam aan tikken ook de jonge duiven weer aan het raam om afgericht te worden, hier gaan we zeer binnenkort mee beginnen. Mooie groep, maar niet teveel naar kijken………
De jonge lichting van 2018 heeft nu 2 nachten in de manden gestaan en na de tweede keer waren ze al aanmerkelijk rustiger. Erg benieuwd waartoe deze in staat zijn, 51 stuks. Daarnaast zitten er nog een 15-tal wat latere jongen die op de natour gespeeld gaan worden.
Dit zijn met name jongen uit de overnachters die we afgelopen jaar hebben aangeschaft bij Team Vollebregt uit Wassenaar en Jan Grootoonk uit Bant (top gepresteerd op Limoges). Daarnaast nog enkele jongen uit de betere koppels voor het programmaspel. Een leuk ploeggie dat we in de avond zo rond 19.30 uur.
Referenties: Wendela Wiersema 8e in het rayon tegen 2000 duiven met een duif gehaald bij ons.
Edwin Schuiling had voor de 3e keer op rij “Annette” op kop, ook in het rayon top erbij (11e).
Op naar Morlincourt, donderdagavond inkorven! Wie weet zit er een verrassing in! 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.