Terugblik en eerste vlucht 2018

April 2018
Zoals jullie al wel gemerkt hebben, hebben we sinds een aantal weken een nieuwe site. Het is nog even zoeken over het hoe en wat maar we zijn er erg tevreden over! Een topprestatie geleverd door sitebouwer Marcel Heinen. Marcel, ontzettend bedankt dat je dit voor ons wilde doen! We gaan ons best doen om er regelmatig nieuwe dingen op te vermelden.
Na een voor ons iets minder seizoen 2017 zijn we toch nog 3e Keizergeneraal in onze vereniging in Ter Apel geworden, toch een kleine verrassing voor ons!
Het eerste duivenseizoen bij onze nieuwe vereniging is ons geweldig bevallen, of zoals men ook wel eens zegt; dat hadden we veel eerder moeten doen!!!!
Een vereniging waar iedere week een grote groep voor de overwinning gaat, men elkaar iets gunt maar waar men wel van elkaar wil winnen.
Ons oud clublid Erik Saadhoff is ons dit jaar gevolgd vanuit Emmercompascuum naar Ter Apel, hij wilde iets anders en dat kunnen wij ons voorstellen!
Erik, van harte welkom! Het niveau is hier wel een stukje hoger hoor!
Na een geslaagd kweekseizoen hadden we, zoals ieder jaar, een mooie ploeg jongen zitten op de Voorjaarsbeurs in Houten afgelopen maart.
Voor het 4e jaar op rij waren de meeste jongen halverwege de middag verkocht aan duivencoaches uit heel Europa (Schotland, Duitsland, België en Nederland).
Een aantal zeer leuke referenties kregen we binnen uit Duitsland en Nederland, altijd leuk om te horen. Er zat zelfs een jong bij die meerdere keren bij de eerste 20 tegen gemiddeld 2500 duiven vloog! Hopelijk zit er bij de lichting 2018 ook weer een aantal bruikbare duiven tussen, we horen het graag in maart 2019.
Na de Voorjaarsbeurs zijn ook hier de duiven voor eerst weer los geweest op de spaarzame momenten die hiervoor als werkenden hebben. Het is toch wel weer een race tegen de klok geweest om de duiven een beetje voorbereid aan de start te krijgen. Voorgaande jaren was start van het seizoen rond de 14/15 april maar dit jaar was de opening op 7 april. Onbegrijpelijk! Er is door veel verenigingen, jarenlang, keihard gevochten om de start rond die 14e/15e te krijgen. Zal ook wel weer met allerlei belangen te maken hebben……..
Door een aantal dagen vrij te nemen hebben we de duiven 4 keer kunnen africhten, verste station Ommen met een aantal clubleden.
Wegens een plotselinge ziekenhuisopname afgelopen vrijdag 6 april, was de voorbereiding niet echt optimaal en zijn de duiven in de avond in allerijl gepakt en ingekorfd. Met hulp van een aantal leden heeft Annette de duiven in kunnen korven.
Voor het eerst sinds de start van de combinatie zijn de duiven door 1 persoon opgewacht, een bijzondere ervaring voor Annette. Ze was erg gespannen, dat merkte ik wel toen ze mij in het ziekenhuis belde. Gelukkig had ik daar in het Scheper Ziekenhuis in Emmen geen last van 😉
In je eentje een vrij grote kolonie duiven runnen is geen makkie maar Annette heeft zich super geweerd. Een derde plaats in het rayon tegen 2417 duiven is een uitstekende maar verrassende start op een lastige vlucht vanuit Groesbeek. We moesten even wachten op de tweede maar daarna kwamen ze goed naar huis met een zuidoosten wind die wij verfoeien! 2 jaarlingen zijn nog onderweg.
Volgende week staat Gennep te wachten!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.