Thijs Dokter, het gemis is enorm…….

Schrijven jullie niets meer op jullie site was de vraag die ons veel gesteld is de laatste maanden. Het laatste stukje is van 29 april 2019. Het jaar 2019 heeft ons niet veel goeds gebracht. Annette haar vader is begin dit jaar in februari ziek geworden en is 30 juni overleden. Hij heeft een kort maar heftig ziekbed gehad. In het begin van zijn ziekzijn hebben we geprobeerd om ook zijn hok met duiven in de benen te houden. Zodat wanneer hij weer aan de beterende hand is hij zelf dit weer zou kunnen oppakken en anders alleen al het zien van zijn geliefde duiven terugkomen van de wedvlucht. Dit hebben we tot eind mei vol kunnen houden maar hij ging zo snel achteruit dat er is besloten om de duiven weg te doen. Dit ging met veel pijn in zijn hart maar hij zag toch ook wel in dit niet meer ging en ook niet dat hij het zelf weer zou kunnen doen. Halverwege juni kwam hij op bed te liggen en toen is ook besloten om het hok op marktplaats te zetten, het hok was binnen 14 dagen verkocht en is 2 weken na zijn overlijden opgehaald.
Annette haar pa was een op en top duivenmelker, hij heeft 41 jaar van zijn duiven kunnen genieten en is altijd lid geweest in Emmer Compascuum. Samen met Annette hebben ze goede jaren gekend met vele kampioenschappen, maar de laatste 20 jaar was het meer een hobby voor Thijs en kon hij erg genieten van onze successen. Hij vertelde altijd vol trots aan iedereen die het maar horen wilde ( of niet) onze prestaties en dat hij ook duiven van ons had. Betere waren er volgens hem niet. Samen altijd de jongen opleren en die van hem moesten later los want anders gingen ze door naar Ter Apel.
Hij ging de laatste jaren altijd met ons naar de Voorjaarbeurs in Houten waar wij een ronde jongen verkopen. Hij kwam daar niet voor de contacten maar voor de aanbiedingen. Aan het eind van de dag konden wij bijna niet meer terug naar Emmer Compascuum/ Ter Apel want de auto was vol met emmers, bakken en allerlei andere dingen. Hij ging meerdere keren over de beurs en had weer dingen gekocht. Na de beurs gingen wij altijd met zijn drieën uit eten. Deze dag was er voor hem altijd een om naar uit te zien maar ook daarna nog lang over kunnen praten. In de winterperiode ging hij vaak overal mee naar toe zoals naar de Habru dag, opendagen van Eijerkamp, Naar van de Linde in Zwartsluis (eind 2018 had die daar nog nieuwe bakken gekocht), verkopingen etc. Afgelopen drie jaar is hij ook met ons naar Kassel geweest, de internationale beurs. Dit vond Thijs bijzonder mooi maar de laatste keer viel hem zwaar en gaf die aan dat hij niet meer mee wilde. Toen dachten we nog als het weer zover is halen we je wel over om mee te gaan maar helaas…..
Hij kon erg genieten van zijn duiven maar ook van die van ons. Op de eendaagse kwam hij altijd kijken, vaak kwam hij erg vroeg, aten we samen, en net voordat de duiven konden vallen ging Thijs weg want het duurde hem te lang. Iedere zaterdagmorgen werd er altijd even gebeld om te vragen of zijn klok goed doet en later op de dag hoe die gedraaid had. Vaak mochten we ze ook nog even melden, dat vond hij mooi als zijn duif er tussen stond.
Hij stond altijd voor ons klaar wanneer er iets stuk was werd dit gemaakt, de tuin onderhouden was zijn hobby en wanneer we met vakantie gingen verzorgde hij onze duiven met veel precisie. We missen hem heel erg maar hopen dat hij nu zijn verdiende rust heeft.
Bovenstaande heeft gemaakt dat onze motivatie voor onze duiven en site ver te zoeken is geweest.
Nu de kampioenschappen weer bekend worden zien we dat wij nog niet mogen klagen (o.a. 3e onaangewezen op de Midfond in het rayon). Het is een op duivengebied redelijk goed seizoen geweest. In onze andere stukjes zullen we de kampioenschappen benoemen. We weten zeker dat Thijs hier trots op is. We proberen de draad weer op te pakken en vanaf nu onze site weer bij te werken. Het doel is om iedere week weer iets te schrijven over het wel en wee op onze hokken.

Reacties zijn gesloten.