Voorbereiding 2020

Voorbereidingen voorseizoen 2020
Zoals al eerder vermeld hadden we de duiven bij elkaar geplaatst. Hierdoor kwam ons klein kweekhokje leeg te staan. In de loop van de tijd zagen we dat er andere “bewoners” bezit van het hokje hadden genomen. Hier waren we natuurlijk niet blij mee. We hebben ze gevangen en alle kieren en naden afgekit of met gaas voorzien. Nu kunnen ze er niet meer in.
Begin deze week hebben we de eerste 3 nieuwe kweekdoffers hierop geplaatst zodat zij eerst hun bak kunnen kiezen. De anderen komen er later weer op.
Nog dagelijks vinden we pennen, de rui gaat nog mooi door. Ze moeten nog een klein stukje.
Schalen zijn inmiddels schoon gemaakt, elk jaar weer een hele klus 😊
Volgende week woensdag komt Fernand Marien weer in Ter Apel en dan zullen we alles weer enten tegen paramixo en daarna begint de koppeling. Eerst op papier en dan in het egje!
Annette heeft dit jaar meegedaan met de Ladies Leaque, ze had 10 ringen. Annette wilde eerst niet mee doen maar we zijn toch wel van mening dat je dit soort initiatieven moet steunen. Het hele jaar hoorde je er weinig over. Tot dat tot onze verbazing de voorlopige uitslag werd gemeld, tot 2x toe. Annette was 10e keizergeneraal van heel Nederland. Maar het was wel een voorlopige uitslag. Ze was hier best wel trots op. Maar zo nuchter als ze ook wel is zei ze: “het is wel een voorlopig uitslag, straks wordt ik 11de “. Nu lazen we tot onze verbazing dat in november nog steeds niet alle bestanden ingezonden waren bij de Compuclub, dit is toch wel heel bijzonder want kloppen de uitslagen en kampioenschappen dan wel??. Op 22 november kwam de definitieve uitslag, 28ste!!! Dit was wel een hele teleurstelling. Bijzonder dat er nog zoveel wijzigingen zijn, misschien hadden ze beter geen voorlopige uitslag kunnen publiceren wanneer er nog zoveel kan wijzigen. Annette was al twijfelend of ze wel weer mee wilde doen in 2020 want de ringen zijn ook iets kleiner dan de gewone ringen en de roze chipringen zijn erg in trek om af te halen als een duif binnenloopt. Maar nu ziet ze er definitief van af. Wanneer je iets nieuws start zijn er kinderziektes, zeker. Maar Compuclub kan heus wel de ringen op tijd filteren dat doen ze ook voor Fondclub etc. Maar dat je tot eind november nog bestanden in kan sturen is niet helemaal eerlijk. In 2020 geen Ladies Leaque ringen meer op ons hok.
Zaterdag willen we even naar Nieuwegein, nationale dagen. Op facebook lees je veel negativiteit over het NPO bestuur en wordt er opgeroepen om de Nationale Dagen niet te bezoeken. Boycotten dus. Belachelijk!!! Je gaat toch niet naar de nationale dagen voor het NPO bestuur. Je gaat toch om duivenliefhebbers te ontmoeten, stands te bezoeken en voor de gezelligheid. Annette en ik gaan samen en we maken er een mooie dag van. Het is voor ons ook altijd even een moment om “energie” om te halen. Deze beurzen geeft ons energie en motivatie. Dus misschien tot zaterdag!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.