Voorjaarsbeurs Houten 29 februari 2020

Eind december is de kweek begonnen op ons hok. Het verloopt bijna vlekkeloos, waarschijnlijk ook door de hoge temperaturen. De eerste ronde van onze kwekers is voor de voorjaarsbeurs in Houten. Hier proberen wij zo rond de 30 a 35 jongen te verkopen. Deze jongen komen nu mooi op en zijn inmiddels allemaal geringd. Op de dag van de verkoop zijn ze ongeveer 30 dagen, dat vinden wij een mooie leeftijd voor de beurs. Het is wel een inspanning voor de jongen om daar een dag te zitten en met deze leeftijd kunnen ze dat prima aan. Wij krijgen ieder jaar complimenten dat we mooie jongen naar de beurs brengen. Wij brengen rond de 30 jongen naar de beurs omdat het ons vooral gaat om kwaliteit en niet om de kwantiteit. Ik durf te beweren dat hier zeker goede duiven tussen zitten.
Wij doen dit nu een 6-tal jaren en de lijst van referenties wordt steeds langer, dat is altijd mooi.
Inmiddels zitten de kwekers op de tweede ronde en deze gaan wij aankomend weekend gedeeltelijk overleggen naar een afdeling vliegers. Er zullen zo rond de 100 jongen voor ons zelf komen om mee te spelen.
In duivenland is er veel gedoe als je het allemaal zo leest. Met het afzetten van de voorzitter wordt alles beter… Wie gelooft dit nu… Het wordt tijd om eens fatsoenlijk met elkaar om te gaan en in gesprek te gaan. We houden ons hier maar van verre want als je in dit soort zaken je energie steekt dan gaat dit ten koste van je eigen duiven. Wat is nu het belangrijkste in de duivensport je eigen duiven toch… Wij gaan dit jaar zeker ons best weer doen om er een leuk jaar van de maken.
Afgelopen twee jaar hebben we meegedaan met het eenhoksrace Talent Quatro, mooie eenhoksrace in Tsjechië. Dit jaar zijn we nog drukdoende met het kijken of we weer mee gaan doen. De jongen moeten al in april aangeleverd worden en dat is best wel vroeg. Dat is wel een kleine aanslag op ons kweekhok.
15 februari hebben we de feestavond en prijsuitreiking van de onze vereniging de Stormvogel te Ter Apel. De activiteitencommissie heeft er een mooi programma van gemaakt en wij zijn zeker van de partij.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.