Week vol ongeloof, woede en ontsteltenis van zoveel domheid….

Zo’n week hebben we dus achter de rug. Wetende dat we er alles aangedaan hebben om onze jongen optimaal aan de start te krijgen. Vorige week hebben we onze jonge duiven in handen gegeven van een stelletje mafkezen van onze vervoerscommissie van de Afdeling 10. Werkelijk alle aanbevelingen vanuit de NPO werden in de wind geslagen door de vervoerscommissie van onze afdeling. 25 jongen in de mand, bovenste en onderste rij vrijlaten werden achteloos terzijde geschoven door deze mensen. Vragen om problemen dus! Waarom geen 3e wagen laten rijden om deze aanbevelingen wel te kunnen uitvoeren? Tuurlijk kost dat geld, maar wat kost dat dan nu………?
Het hele eendaagse fondprogramma wordt al met half lege wagens gereden, dan kan zo’n eerste zo ontzettend belangrijke en spannende opening van het jonge duivenseizoen er toch ook nog wel bij?????? Zeker met deze weersomstandigheden!
Overgeleverd aan idioten en dat hebben we geweten! Massale verliezen onder de liefhebbers in zuidelijk gedeelte van Afdeling 10. Alleen in Staphorst en omstreken konden de onderste en bovenste rij wel vrij gelaten worden en volgens een liefhebber daar hebben wij in deze hoek de duiven niet coli-vrij. Een IQ van een amoebe!
Een aantal liefhebbers hebben jonge duiven aangeboden bij duivenartsen voor onderzoek, de uitkomsten zijn schokkende te noemen (zie de site van Rene Hidding). De komende weken zullen we zeker meer hierover horen, dat is wel zeker!
Dit weekend dus geen jonge duivenvlucht in Afdeling 10. Voor ons; troepen mobiliseren en jonge duiven ophalen in den lande. Hoeveel we van de overgebleven jongen in de benen krijgen? Dat zullen we de komende dagen zien.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.